#FillTheBottle - Francija

Cover Image for #FillTheBottle - Francija

Cigarešu izsmēķi - iemesti kanalizācijā, saspiesti zem kājas vai nomesti parkos - ir izplatīts skats visā pasaulē.

Bet kampaņa, kuru uzsāka franču pusaudžu grupa, pievērsa uzmanību izsmēķu ietekmei uz vidi.

Šo kampaņu uzsāka jauniete Amela Talha, kas ieviesa mirkļbirku #FillTheBottle pēc tam, kad viņas draugs ūdens pudelē savāca izsmēķus un ievietoja šo fotoattēlu Twitter.

Kampaņa ir iedvesmojusi tūkstošiem cilvēku, lai attīrītu vidi no izsmēķiem, kas, domājams, ir visizplatītākais atkritums visā pasaulē.

"Šī ir liela problēma gan Francijā, gan arī visā pasaulē," 18 gadus vecā jauniete stāsta, piebilstot, ka ir "ārkārtīgi priecīga un lepna", ka kampaņai ir bijusi šāda ietekme.

Amela draugs Džeisons Prinss vispirms pagājušajā trešdienā ievietoja plastmasas ūdens pudeles attēlu, kas līdz vāciņam piepildīts ar cigarešu izsmēķiem.

"20 minūtes, lai piepildītu šo 1 litra pudeli laukumā, kas mazāks par 50 m," viņš rakstīja. "Tas ir ārkārtīgi nopietni."

Cits draugs savukārt retvītoja attēlu. "Tas nav daudz, bet, ja visi to darītu, tas būtu kaut kas foršs," viņš rakstīja, mudinot Amelu tvītot: "Es domāju, ka #FillTheBottle būtu forša akcija".

24 stundu laikā tūkstošiem fotoattēlu, videoklipu un tvītu parādījās, izmantojot mirkļabirku.

Amela stāsta, ka ir sazinājusies un nodibinājusi kontaktus arī ar franču firmu MéGo, lai atbrīvotos no izsmēķiem. MéGo savāc un pārstrādā cigarešu filtrus, pārstrādājot tos savās rūpnīcās par plastmasas izstrādājumiem - ieskaitot pelnu traukus.